Ansöka om lån – detta ska du tänka på

detta ska du tänka på

18 augusti, 2020

Det finns många anledningar som kan ligga bakom din låneansökan. Att ansöka om ett lån är idag väldigt vanligt och låneformerna är många. Vill du använda pengarna till vad som helst är privatlån det bästa alternativet, medan bolånet lämpar sig för den som vill köpa en lägenhet eller ett hus.

Med alla lån som finns tillgängliga är det lätt att stressa fram ett beslut och välja första, bästa lån man kommer över. Det bör du dock undvika. Marknaden är inte bara full med olika låneformer, utan även olika banker och långivare att välja mellan. Ett lån är en förbindelse som kan hålla i sig många år och därför är det viktigt att du väljer en bank som du verkligen är nöjd med, samtidigt som du säkerställer att du får en låg och bra ränta. Hos Cashbuddy kan du t.ex. låna även om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare. Här nedan kan du läsa mer om hur det går till och vad du behöver tänka på.

Så går ansökan till

Att ansöka om ett lån är idag enklare än någonsin. Det enda du behöver är en enhet med tillgång till internet. Börja med att använda lånekalkylatorn (om sådan finns) för att räkna ut den ungefärliga månadskostnaden beroende på vilken löptid du vill ha. Därefter fyller du i dina personliga uppgifter, väljer lånebelopp och skickar in ansökan. En kreditupplysning kommer att tas. Du kan låna både med och utan UC beroende på vilken aktör du väljer. Majoriteten får ett preliminärt svar direkt efter att ansökan är gjord och kan därefter signera med sitt BankID för en tryggare affär.

OBS! Se till att du uppfyller villkoren och kraven för lånet innan du ansöker. På så sätt ökar du chansen för att få lånet beviljat.

Låna ansvarsfullt

Det är viktigt att komma ihåg att ett lån är lånade pengar och du kommer behöva betala tillbaka hela beloppet, inklusive ränta och andra eventuella avgifter. Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid måste du höra av dig till banken eller långivaren så fort som möjligt. Ofta finns betalningsfria månader som kan nyttjas. Om du låter betalningen utebli kommer du att skickas vidare till inkasso och därefter Kronofogden om det vill sig illa. Se därför till att du bara lånar pengar om du har en balanserad ekonomi som du vet kan klara av de avgifter som ett lån kommer med.